Afslanktips

Eet zo vers, volwaardig en gevarieerd mogelijk.
 

Eet 6 kleine maaltijden verspreid over de dag i.p.v. 3. Hierdoor kun je makkelijker verteren, beter opnemen en je bloedsuikerspiegel in balans houden. EÚn van deze maaltijden dient te bestaan uit uitsluitend verse vruchten.
 

Als je het moeilijk vind om deze 5-6 maaltijden naar binnen te krijgen, neem dan een keer per dag een maaltijdvervanger (bijv. Modifast).
 

Lijd nooit honger. Hiermee destabiliseer je je bloedsuikerspiegel en breek je waardevol spierweefsel af.
 

Drink minimaal 2 liter gezonde vloeistoffen per dag: water, groene thee, (verse) vruchtensappen, bouillon, doorzetter. Zo worden je afvalstoffen constant afgevoerd.
 

Het eerste half uur na de training is je lichaam nog bezig met vet verbranden, begin dus een half uur na de training aan je volgende maaltijd.
 

Zorg dat je laatste maaltijd van de dag niet later is dan om 19.00 uur. Je lichaam gaat minder verbranden naarmate de avond vordert. Heb je na 19.00 uur toch honger eet dan iets waar alleen eiwitten in zitten bijv. magere kwark of een prote´ne shake.
 

Vermijd zoveel mogelijk alle geraffineerde koolhydraten: witte suiker, witte  meel en witte rijst. Deze vind je voornamelijk in koekjes, gebak, snoep, witte pasta's, witte rijst, wit brood, kant en klare maaltijden en soepen. Ze worden zo verwerkt dat ze ontdaan zijn van hun waardevolle voedingsstoffen. Hierdoor ga je zelf tekorten vertonen, met de meest uiteenlopende gezondheidsklachten als gevolg. Complexe koolhydraten verdienen te allen tijde de voorkeur (denk aan alle volkoren producten).
 

Gebruik dagelijks een multinutriŰnt die uitgekiende doseringen vitamines, mineralen en sporenelementen bevat, om je tekorten aan te vullen. Vitamine C, calcium en magnesium heb je in hogere doseringen nodig dan wat je in een multinutriŰnt vindt. Eet of drink veel magere zuivel.
 

Gebruik een goede fatburner (bijv. Stacker 4 of Aerobic Vetverbranders). Fatburners zorgen voor meer energie, ze zijn eenvoudig in te nemen en geven je vetverbranding een enorme boost.
 

Richt je voornamelijk op de hoogwaardige eiwitten (ook prote´nes genoemd) zoals vis, gevogelte en wei. Uit prote´nes haal je de bouwstoffen (aminozuren) om al je lichaamsweefsels op te bouwen. Vermijd daarom te allen tijde varkensvlees en alle producten die dit bevatten: ham, worst, enz.
 

Vermijd alle verzadigde en verhitte vetten. Deze zitten in frituurvet, varkensvet (spek), rundervet (zoals in worst) en margarines (ook dieetmargarines). Hiermee verlaag je je immuniteit en verhoog je de kans op hart- en vaatziektes. De goede vetten zijn koudgeperst uit vis en plantaardige bronnen: olijf-, saffloer-, lijnzaad-, teunisbloem-, zalmolie. Het woord 'koudgeperst' dient op het etiket te staan. Ze werken allemaal immuunversterkend. Gebruik om in te bakken het liefst margarine met minder dan 17% verzadigd vet, olie, vloeibaar bak- en braadvet of ghee.
 

Las ÚÚn keer in de week een junkdag in, eet alles waar je trek in hebt. Het is een beloning voor zes dagen lang je best doen en geeft je extra energie voor de volgende zes dagen.

 
  Grappige tip: Leuke dieet-hebbedingetjes!
 
Deze kluis is de 21-eeuwse variant op het zoveelste nieuwe dieet! Deze kleine pot weerhoud je van de verleiding om chocola te snoepen tot wel 24 uur. Je kunt zelf de tijd instellen voor hoe lang je zonder chocolade zou willen zitten. Je stelt de timer in en stopt je voorraad erin. Je zult dan niet meer aan je snoep komen, want de consequenties hiervan zijn werkelijk schokkend!
Meer over de Snoep-kluis >>
Ken je dat, een banaan meenemen naar je werk hem uit je tas halen en zo'n vieze bruine banaan! De oplossing is: "the bananaguard"
Een handige plastic hoes om je banaan in te doen, en voila geen bruine banaan meer en je loopt geen kans dat je agenda onder de bananensmeurie zit.
Meer over deze Bananaguard >>
Deze fatbuster helpt je in de moeilijke tijden, dat je wat vet probeert te verliezen. Je zet dit kleine varkentje in de koelkast en elke keer dat de deur opengaat, herinnert hij je eraan, dat je niet teveel moet eten d.m.v. luide "OINK OINK" geluiden.Hij werkt m.b.v. een lichtsensor, dus hij begint te "oinken" wanneer de deur opengaat en hij stopt pas als de deur weer dichtgaat.
Meer over dit Dieet varkentje >>
De meesten hebben hetzelfde probleem. Het wordt zomer, je pakt je bikini uit de kast, je kijkt in de spiegel en je schrikt je rot! Ook zo'n problemen om af te vallen? Kun je het ook niet laten om af en toe eens door de koelkast heen te gaan? Zet de Diet Nanny er dan in en ze vertelt je dat je van het eten af moet blijven.
Meer over de Dieet Nanny >>